Most kois webb-bebisar

Den 29/4 hade vi koi dag i Asmundtorp.
Vädret visade sig inte från sin bästa sida utan gav oss näst intill hela sitt register: sol, vind, regn och hagel och sedan lite sol igen. 🙂 Men vid gott mod utförde ca 25 tappra koi entusiaster både tävlingar, tipsrunda och lyssnade på Bernie Woollands intressanta förklaringar på hur en domare bedömer koi i utställningar.

 

Lasse från Viby gissade vilken koi som var längst vid mätning, som många andra, men han var närmast gissad längd: 79 cm. (Han gissade 84 cm) Grattis Lasse!

Ann och Jens som inte ens har koi men är goda vänner och nyfikna på koi, vann tipsrundan och sa -Det ska väl inte vara så svårt… 😀 😀 (Nybörjartur!) Grattis!

 

Sist men definitivt viktigast:
Vinnaren av Månadens Koi 2016: Jan Peiler, gratulerades för Grand Champion titeln!

 

Efter prisutdelningen tog vi fram överraskningen: De åtta webb-bebisarna!

Dessa 8 koi kommer att vara MoSt kois nya web-kändisar för ett år framåt. Varje månad kommer mätningar och fotograferingar att ske och hemsidan uppdateras. På koidagen lämnades det ut lappar med frågor på som de medverkande svarade på, det var:

Vem tror du är längst den 1/5-2018?
Vilken tror du peakar bäst den 1/5-2018?

Det fanns även en utslagsfråga med om två eller fler har gissat på samma fiskar.

Den 1/5-2018 presenteras resultatet och det är endast de som var med på koidagen och som lämnade in lappar som är med i tävlingen. Självklart får man gissa, även om man inte var på plats, men något pris kan man inte få. 🙂
Efter den 1/5-2018 kommer 6-7 av dem att auktioneras ut för inköpt pris + några få omkostnader under det gånga året. (foder/värme/vatten/ev. medicin) Tack vare vår sponsor Black Gold Koi kommer utropspriserna vara låga och vi tänker skänka alla pengar utöver utropspriset till BARNDIABETESFONDEN. (Som lite “lön” för skötseln vi har haft, tänkte vi ev. behålla 1-2 av fiskarna, för det blir svårt att auktionera ut alla när våra hjärtan finns med. Självklart betalar även vi ett pris så att vi är med och skänker pengar till Barndiabetesfonden….)

Vi bad även våra medverkande komma med namnförslag på web-bebisarna och vi hoppas ni vill vara med och rösta på förslagen. Tävlingen är öppen fram till den 14/5-2017 så att de har ett namn inför mätningen i juni.

Rösta HÄR.

Eftermiddagen/kvällen avslutades med mat och dryck i goda koivänners lag.

Ett stort TACK till er som kom, det var jättetrevligt att ni ville dela denna dagen med oss.
Tack till Black Gold Koi som gav oss ett bra pris på webb-bebisarna och tack till Emges Damm och Trädgård som vi fick köpa ett visningskar av för ett bra pris!
Och ett stort TACK till Bernie Woollands som flög till Sverige enbart för denna dag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: