Köpa koi, är det så enkelt? Del 3

Ok då har vi avhandlat en del av ett inköp och vad vi tittar på. Men om vi omvandlar till ett exempel istället?
En balja med koi av diverse varieteter och vi ska välja ut ett exemplar för dammen.

Vi börjar med kohakus, och detta är kohakus i den högre prisklassen. Numrerade från 1-5.

Vilket är ert val?

Mitt val är nummer 1 och 2. Skinnkvaliteten är bra och mönstret i sig är balanserat och kan fylla en koi i större storlek.
Nummer 4 är också ok, men har inte riktigt kroppen för att växa sig stor, 5 har alldeles för stora mellanrum mellan första röda fältet till det andra och känns “naken” på huvudet. 3 är också helt ok, men är allergisk mot dutten på nosen. Men bra bredd på huvudet.

 

Går vidare på 4 showas, samma odlare. Vilket val hade ni gjort?

Här är jag i valet och kvalet. Nummer 1 tilltalar mig men nummer 2 känns mer spännande, 3 och 4 faller bort. 3 är för mycket utspritt rött och 4 känns tung i mönstret och saknar rött på huvudet. Även om 2 också saknar rött på huvudet så tycker jag att det är ett mer intressant mönster. Nej mitt val blir 1, bra kropp och bra balans, men hade gärna velat prova 2 för att se vad som händer.

Och så tar vi lite goshikis 🙂 Samma här vilket är ert val?

Här är nummer 4 mitt första val, tätt följd av nummer 2. 1 är alldeles för svart och kommer bli ännu mörkare i dammen, jag vill se min koi 🙂 3 kommer också att bli mycket mörkare.

 

Doitsu, Midorigoi.

Här ligger mitt val på nummer 1. Om en doitsu har fjäll på ryggen så vill jag se att de är sammanhängande från nacken hela vägen bak. 2 och 3 saknar det och har ett avbrott. 2 är ok och hade funkat men det lilla avbrottet hade jag stört mig på.

Tror vi håller där så länge, är där intresse för en fortsättning så kommer jag givetvis att skriva den. Hoppas att det har varit läsvärt så tackar jag för visat intresse så länge.

Stefan

Ett svar på ”Köpa koi, är det så enkelt? Del 3

  • 9 maj, 2017 kl. 19:59
    Permalänk

    Tack Stefan för att du delar med dig av din kunskap!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: