söndag, december 10, 2023
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

DammarKoiVarieteter

Årets mätning 2017 del 1

Mätning av våra bebisar försöker vi hinna med varje år, dels för att se om de har växt något men även för att kolla av att där inte är någon skada eller något annat allvarligt.
Tyvärr så har vår Blue Eco pump gått i sönder så sikten i vattnet har påverkats på grund av att vi har ett sämre flow och svävalgerna frodas. Så håvningen gick sådär.
När de går ner på botten så försvinner de totalt och jag har inte en chans att se dom. Men några av de större fick vi upp utan problem.
Hade lite virke över så jag byggde ihop en ställning till karet så att ryggen inte behöver göra så förbaskat ont efter att man har stått böjd i några timmar.

Efter ett antal timmars jobbande med att håva och mäta så gav vi upp efter 11 fiskar, 15 kvar….. Del två kommer upp så fort vi har mätt resterande.
Denna del av mätningen var väldigt överraskande där två av våra koi äntligen gått över 80 cm strecket. Matlusten har det inte varit fel på och stabiliteten på koien i år har varit fantastisk. Vi har aldrig sett dom så glada och nöjda, den lite sämre sommaren med svalare temperaturer är nog en liten del i det hela. Men jag tror även när vi plockade bort polygeysern gjorde också mycket på sig. Den förstörde mer än den gjorde nytta. Samma skit som snurrade rundor och problemet att flusha den blev värre och värre. Nu har vi för lite filter till dammen men planer finns att utveckla den mer. Men flödet blev bättre, tills pumpen gick åt skogen 🙁 Nej, trumfilter och mer filtrering så ska nog denna dammen bli bra igen.

De koi vi har mätt är: Pelle, Gill, Smiley Pop, Per, Mr B, Mel, Maggan, Mira, Pepita, Kahlan och Apollo. Alla våra koi finns att se under Malm’s koi i menyn om ni är nyfikna på de vi inte har uppdaterat än. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d