Knattarna som växer och utvecklas.

Då har busarna bott hos oss i fyra månader. De ger oss så mycket glädje när man går in i karantän och de pockar på uppmärksamhet. (Mat….) 🙂 Jag vill än en gång säga tack till Kristoffer på Sävne Koi som hjälpte oss att få hem gullungarna!

De äter, bajsar, äter, bajsar, precis som bebisar ska göra. Men nu börjar deras personligheter komma fram. Gittan och Älgen går igång på att kyssas, dvs de försöka sno mat från andra.  När de två möts, då spelar det ingen roll på vilket håll de är, magarna upp eller stjärtfenor ovanför ytan. Bara de kan sno mat från varandra via munnen. De ser ut som ett tonårspar som inte kan få nog av varandra…

Dale, vår Konishi från Black Gold Koi är oftast först upp mot oss men han har konkurrens, jag vill nog påstå att alla är ganska rätt fram i karet. De som är lite blyga är Rosé, asagin som är en av de som växt mest. Även lilla Håkan som har växt minst, fast mest runt magen, verkar vara en stressad själ. Därför han lägger på sig på “fel” sätt? 😉 Rosé som tidigare ledde topptillväxten (på längden) har nu blivit omkörd av Leffe. Leffe är en av favorit-ochiborna för mig. På delad tredje plats ligger Red Angel tillsammans med Dylan.

Stefans favorit bland ochiborna är Gittan. Jag tycker hon har lite högt hårfäste men han gillar hennes kropp och personlighet. Vet inte om det har med kysseriet och den kvinnliga formen att göra…. Han gillar även (håll i er!) Diamond, en av de två ginrin ochibas som vi har. Diamond såg inte mycket ut för världen när hon kom hem. Resta fjäll på svansroten och trasig bröstfena, en av de som vi faktiskt trodde inte skulle klara sig. Men skam den som ger sig, hon har utvecklats till en riktigt fin dam!

Vi har sagt att vi ska fota och mäta knattarna en gång i månaden. Är ni intresserade av deras utveckling kan ni via den nya genvägen “KNATTARNA”, som finns uppe i menyn, titta på var och en av dem.

Här är juli månads foto på dem:

P.S. Vi har separerat våra “utekoi” med “knattarna” här på MoSt Koi sidan. De har nu fått egna sidor eftersom det blev så himla många koi och vi försöker förneka mängden vi har. ( 😮 ) Dale lät vi dock ligga kvar på “våra koi” sidan även om han går i karantänkaret tillsammans med knattarna. Han kommer också såklart att mätas och fotas månadsvis. Han är ju med i Black Gold Kois tillväxttävling med fina priser att vinna. (Mer går att läsa på MoSt Kois Facebook sida.) D.S.

Simma lugnt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: