Tripp till DK- Goldfinger ska hem!

Man kan aldrig få nog av KOI!!!!

Vi har nog koi kichi stämplat i pannan men koi är verkligen en del av vårt liv. Det är ett av våra stora intressen och även om vi inte kanske har perfekta fiskar så är det våra husdjur och vi försöker ta hand om dem efter vår bästa förmåga.

Shopping av nya koi är också en del av detta, man vill hela tiden hitta den där speciella, men det har barkat rent åt helvete i år. Det är kanske mitt fel eftersom jag beställde ett gäng ochibas från Japan men passade även på att ta hem några andra varieteter, som vi vanligtvis inte funderar på i vår samling. Men det är såååå roligt att växa små tosaier till ungdomar och förhoppningsvis vackra vuxna om några år. Varför ochibas, undrar ni kanske, men jag letar otröstligt efter en ersättare för Jaws, som jag aldrig egentligen kan ersätta…. Men en personlig ochiba måste jag hitta, förr eller senare. Då kändes ett gäng tosaier som en bra start att prägla tidigt. Men till nästa år behöver vi göra selekteringen för vi kan INTE behålla alla. Så det kommer att bli tufft nästa år…. för vi kan INTE behålla alla…. (Mitt mantra som jag börjar med redan nu.) Eller får vi bygga en damm till? 😀

Så koikvoten var mer än väl sprängd för 2019 men så tog Micke från Black Koi Gold hem Konichi Karashigoi….. måste vi ha, så tog Thomas från Koi Consult hem Dainichi Botan Ki Matsuba, måste vi ha och Micke igen med Isa Showa och gissa, det måste vi ju också ha….

NU ÄR DET STOPP!!!

I söndags skulle vi hämta Goldfinger (Dainichi Ki Matsuban) och där simmar de där chagoierna som är så trevliga. Vi tittar och tittar och börjar titta ut den “bästa” i våra ögon och står och dividerar för och nackdelar mellan två. Vi kommer fram till att vi måste ta upp de två för att se vilken av dem som…. men vänta nu… köpstoppet???

Det svider, det kliar, det gjort ont i kroppen men till slut inser vi, vi har redan för mycket fisk! Så vi lyckas stå emot!!! Vi ber istället Thomas och Monika att packa vår lilla Goldfinger.

Stort tack för en trevlig dag hos Koi Consult DK, fantastiska koi och fantastisk Tapas! Det var mycket gott! Vi åkte hem med 1 (!) st koi och var mäkta stolta över oss själva att vi stod emot alla frestelser. Även tack Joakim från Bäckhaga Koi för skjutsen och sällskapet!

Men vänta, vad händer där borta? Vad gör Thomas och Bo borta i busken? Vem hade anat att Bo gick igång på kaprifoler?…. 😀 😀 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: