2019-års första koiresa: NORGE

I mars åkte vi över till Norge på årets första koitripp. Det var en fantastik resa! Vilken gästfrihet, vilka koi och vilka dammar!

Vi blev så väl omhändertagna av Arne Kristian och Elin Mellum. De öppnade upp sitt hem för oss och vi kändes oss varmt välkomna. Det är en härlig känsla att kunna sitta tillsammans vid frukostbordet och inte känna sig som om man tränger sig på. Det är ett bra bevis att man trivs. 🙂

Först var vi hemma hos Øivind och hans familj (en av ägarna till Tropex) och blev bjudna på en god middag. Efter maten tog vi en tur bort till deras nybyggda koibutik, som ännu inte hade öppnats. En väldigt fin anläggning med mycket att titta på. Försäljningskaren var fulla med fisk i alla dess sorter och färger och Stefan fick plocka ut lite koi inför mötet Norsk Havedamms förening skulle ha dagen efter. (Där Stefan skulle hålla ett föredrag.) Är ni i Norge, besök Tropex! Väl värt ett besök!

Efter Tropex åkte vi till Lars och Kristine. Vi gick ner i källaren och gissa vad där fanns…… Förutom att det fanns ett stort fönster med härliga koi i tv-rummet (där en koifilm var på… såklart), så simmade en av den snyggaste showa jag någonsin sett live! De andra fiskarna var också fantastiska men showan…. Mmmmm. Det var verkligen ett halleluja moment! Vem tittar på tv när det finns så mycket vackert att bara sitta och titta på? (Naturligtvis var en fåtölj placerad framför fönstret.) Och mätbalja, varför? Fönstret fick agera måttband. 🙂

En liten flimsnutt kan vi bjuda på….

Dagen därpå var det då dags för Norsk Havedamms Förenings möte.

Mycket folk kom och även om språket inte är det samma, förstod vi oftast varandra ändå. Koispråket förstår de flesta. 😉 Många skratt, mycket frågor och massor med koisnack. Ett väldigt trevligt och givande arrangemang som vi är tacksamma att vi fick vara med på!

Efter mötet åkte vi vidare till Björn och Heidi. En damm inomhus med enbart stoooora koi. Vilken damm! Vilka koi! Nu var jag duktigt imponerad. (Läs avundsjuk 🙂 ) Björn hade också spännande saker i källaren. Några andra intresse kunde skådas, vikingatid och ormar. Vilka härliga människor! (Även koi fanns i källaren såklart.)

Även här en liten filmsnutt på dammen.

Naturligtvis hade Arne och Elin också en massa koi men det var kallt i vinterförvaringen så enbart de ny importerade koien kunde vi stå och hänga vid lite längre tid. Där fanns en hel del gobitar man gärna hade tagit med sig hem.

Helgen försvann med rasande fart och familjen Malm körde hem glada och nöjda efter denna upplevelse. ETT STORT TACK TILL ALLA! Det var fantastiskt trevligt! NORGE LEVERERAR!!!

Hoppas vi ses snart igen och naturligtvis: Mi Casa Su Casa!

KRAM!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: