fredag, september 29, 2023
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

Koi

Nu är det vinter igen…

Det tog långt tid men till slut kom vintern till Skåne också. Vi fick upp vintertaket på utedammen ganska sent i år (15/11) men vi ville ta tillvara på det milda höstvädret så länge vi kunde. Men sen gick det fort och den 21/11 kom första snön, sen kom ösregn…. Välkommen till landskapet som aldrig kan bestämma sig. 😀

Tempen pendlar mellan 8-10 grader i vattnet, så det går i slowmotion där under taket men i innekaret bankar vi på med 25 grader i vattnet. Där händer det grejor! The Sperm har flyttat hem till Umeå så vi fick hålla nere matningen någon vecka innan bilfärden men nu kan vi mata på igen. (Resan hem gick bra och nu simmar han med nya kompisar., bl.a. Luna som också har bott hos oss.)

Så där inne händer nu en massa rolig utveckling, ena stunden blir en tjock, andra drar iväg på längden, den tredje utvecklar mer svart…. Det är det här som gör hobbyn så rolig! Att följa dem och bli berikad av glada koi genom god skötsel. (Och kärlek) <3 Här är utvecklingen sen de kom till Danmark från Japan och till dagens datum.

 

 

Hallon Lakrits är en av favoriterna ur utvecklingssynpunkt. Showa är nog den mest spännande varieteten att köpa som tosai, för att följa utveckling. Nu börjar det svarta djupna, så snyggt! Visst, man kunde ana det redan vid 36 cm men det är det som är kul och lärorikt!

Fortsättning följer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: