fredag, februari 23, 2024
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

KoiMånadens koi

Webb bebisar uppdatering 8.

God fortsättning på det nya året!

Nu är det bara 3 mätningar kvar innan maj månad, då dessa godingar går ut för auktion.
En påminnelse är att överskottet (dvs. utöver utgångspriset) ska skänkas till barndiabetesfonden!

Jag hoppas många kommer att vara med och buda för utgångspriserna kommer att vara bra med tanke på att det är importerade japanska koi från kända odlare som Hiroi och Kaneko. Kanske inte de största 2-åringar på marknaden, som man inte heller kan räkna med dessa varieteter, men som bonus har ni hela deras utvecklingskurva från tosai fram till maj 2018. 🙂 Sen är jag ganska säker på att det finns mer att hämta vid klimatbyte och framförallt att de får sol på sig. (De går inne hos oss i garaget utan solljus.)

Att vi kommer att hålla låga utgångspriser kan vi tacka Micke från Black Gold Koi, som har gett oss ett fantastiskt fint inköpspris på dessa koi.

Vi hoppas på fina nya hem för dem när maj månad anländer! <3

Ni som inte känner oss undrar kanske varför vi gör en sådan här sak. Det finns ingen ekonomisk förtjänst för oss i detta men vi har fått nöjet att följa deras utveckling och då också lärt oss hur dessa varieteter kan utvecklas, vid köp av tosai. Alla är olika individer, så proffs kan man aldrig bli, men en del “sanningar” om att välja små koi har bekräftats medan några “sanningar” har också varit totalt fel. 🙂 Men vi har lärt oss mycket på resan och är tacksamma för den lärdomen! Learning by doing, gillar vi.

Varför då Barndiabetesfonden?
Jo, våra liv förändrades våren 2015 då vår son drabbades av Ketoacidos, vilket vi förhoppningsvis hade kunnat undvika, om vi hade vetat mer och Diabetes Type 1.
Sjukdomen Diabetes Type 1 hade vi tyvärr ALDRIG kunnat stoppa, hur man än önskar det (nej, han äter inte mycket socker, nej, han är inte överviktig, nej, han är inte lat utan har ett aktivt liv och tränar karate hårt, det finns olika typer av diabetes.) men vi hade kanske kunnat slippa den värsta tiden i våra liv, då vi höll på att förlora vår son pga okunskap, om vi bara hade förstått varningstecknen. Inte bara hos oss utan även vården och skolan (som vi absolut inte lägger någon skuld på, för händelseförloppet av sjukdomen går oftast fort!) men även de behöver bli bättre om dessa dolda autoimmuna sjukdomar som ökar lavinartat hos våra barn och ungdomar.

Våra liv fungerar alldeles utmärkt nu men tyvärr kommer vi att leva med sjukdomen resten av våra liv. För den tar aldrig tar semester, Elliot måste ALLTID har kontroll på hur hans värden är och hur mycket kolhydrater han ska äta, för det finns än så länge inget botemedel. Han måste förlita sig på insulinet, sprutorna som gör att han överlever men kan även döda vid för hög dos. En balansgång med beslut han tar 5-7 ggr per dag….. Han är vår superhjälte varje dag!
MEN HOPPET OM BOT FÅR ALDRIG LÄMNA OSS, så pengar behövs för forskning och spridning av kunskap.

Vill ni läsa mer om Diabetes Type 1 tryck på bilden:

Webbebisarnas kurva är alltid rolig att se. Glöm inte heller att utvecklingsbilderna finns på vardera kois sida som ni hittar i menyn.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X