måndag, juli 22, 2024
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

Koi

Konishi Karashigoi….

…går ju inte att låta bli!

När det äntligen finns en chans att köpa en karashigoi från Konishi Koi Farm, då tar man den!

Vi har redan en karashi (Lion) som vi köpte tidigare i våras men den är från Yamasaki, så vi har inte så stora förhoppningar på att den kommer att bli lika stor. För det är storleken som utmärker Konishi linjen. Sen finns det såklart inga garantier på tillväxt men utgångspunkten verkar lovande. De är lika gamla… 🙂

Efter diabetesfiskarnas och dess utveckling, som vi gärna fortsätter följa via sina nya ägare, har ett nytt intresse för kujaku öppnat sig. Det är trevliga koi att följa utveckling på! Så när vi gick förbi ett kar med ca 400 små tosai tittade en liten kujaku-rackare på mig och sa: Ta med mig hem!

Mitt hjärta smälte och två små kujaku fick följa med hem tillsammans med Dale.

Att det blev två var för att vi försökte fånga den lille med pricken på huvudet men av misstag fick upp den andra och med en sån fantastisk lyster så det gick inte att låta bli… Mitt snobberi med rena fenor övervägde också så vi gav den lille rackaren också en plats i lådan hem. 🙂 De två kujaku kommer från Wada som sägs odla röda kujaku, så det blir spännande och se om de kommer att bli mot det röda hållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi som propagerar för karantän tar nu risken att blanda våra knattar från Yamasaki med de tre nya. Men vi vet risken och är fullt medveten om den! Det är aldrig bra att blanda men det är ett eget beslut vi har pratat igenom denna gång! Dock gäller karantänen mot våra ordinarie koi som går i utedammen hårt. Mycket handsprit och oftast undviker vi vara i utedammen om vi varit i karantänen. D.v.s. vi delar upp oss och bestämmer dag för dag vem som gör vad. Tur man är två med intresset!

Knattarna mår för övrigt bra. Våra kohakus, goshikis och tancho har flyttat ut och Camilla och Richards blir hämtade idag, så knattarna kommer att flytta in i ordinarie karet. Då kan vi starta den riktiga karantänen med temp triggningar och ev. behandling. Känns skönt att ta tag i den biten också även om det ser bra ut hos knattarna.

Härliga vår, du är så välkommen!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X