måndag, juli 22, 2024
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

KoiResor

Koitripp i Danmark

Då drog MoSt Koi till Danmark!

Vi började på Superkoi i Roskilde, ett fantastiskt utflyktsmål, även om man inte är koi nörd.

Vilken fantastisk japansk trädgård både inom och utomhus med olika vattenanordningar. Innan vi började strosa runt, startade vi med att äta en lunch som Ingrid Sjöholm hade ordnat och tagit med. Per, ägaren på Superkoi, lät oss luncha inne i den fina idyllen och tog fram bänkar till oss så att vi kunde njuta till fullo. Vilken mat och vilket ställe!!! Tack Ingrid och såklart tack Per med personal på Super koi!

Inspiration till massor och kameran gick varm, både växter, djur och goda koivänner….

Och vi blir upphetsade av olika saker. 🙂

Medan en “annan” förälskade sig i….

 

Efter Superkoi drog vårt Dansk-Svenska gäng vidare till Vand i Haven: en ny uppstartad butik i Ringsted som erbjöd det mesta en koi och damm ägare behöver. Fina koi och många dregelvarningar på speciellt Maruyama kohakuna som fanns på plats. Det gick inte heller att undgå alla granitstatyeter som fanns för både stora och små. Både små och stora trädgårdar som små och stora människor. 😉 😀 Stort tack Johnny med personal för kaffet och gästfriheten!

Sen var det dags för det sista stoppet i Slagelse.

Vi fick börja med att tävla, vem packar 3 tosaier snabbast och bäst.
Jag är väl kanske inte den bästa förloraren, tävlingsinriktad som jag är, men Bo och Bente var väl värda vinsten! Grattis! En 2:a plats med Stiffe får vara ok, vi slog ju Per & Pia och Fredrik & Sanne. 😉

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter leken började vi nörda koi fullständigt! Vilken tyckte vi var “bäst” utställningsmässigt idag, vilken trodde vi på i framtiden? Många fiskar togs upp i balja och jämfördes. Det diskuterades “sanningar och myter”, tips på fördelar och nackdelar vid köp av koi, mode och utveckling, listan kan göras lång. Otroligt intressant och trevligt att få prata koi i avslappnad miljö där vi försökte förstå varandra. (Vi boende i Skåne hade inte så stora problem att förstå danskan, värre var det för Göteborgarna… ) 😀

Thomas visade även hur man skrapade en koi för att kolla parasiter och vi fick alla titta i mikroskopet. Fisken som ställde upp för kontroll heter Chai och följde med hem till Sverige och bor nu mer hos Fredrik och Sanne. Här fick vi även se beviset som gör det tyngsta jobbet vid koihantering hemma hos Koi Consult. En hanterar håven med en hand, vinkar och rökar medan Monika kämpar på med fisken…. 😉

När vi kände oss nöjda med dagen fick vi komma in i karantän där de nyanlända koien fanns. De hade kommit hem dagen innan så vi fick inte gå in till de andra fiskarna efteråt pga risk för smitta. Thomas håller hårt på sin karantän och det känns seriöst. Där fanns riktiga guldklimpar, lite hängiga och tagna dock efter en lång resa men kvalitén gick inte att ta miste på.

Vi fick även se de 10 st Dainishi Botan, Ki Matsuba, där vi (Läs Stefan) klippte till med en. Otroligt fina med stooooora föräldrar…. och vilken lyster…. o lala…

Ett STORT TACK för trevligt sällskap och ett STORT TACK Super Koi, Vand i Haven och Koi Consult DK. Det här gör vi gärna igen, på återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X