Välkommen 2020!

Ett nytt år, ett nytt decennium. Tiden går fort när man har roligt sägs det men ju äldre man blir, ju färre timmar finns det på dygnet! Eller? Kanske sover man mer pga ålderdom eller kan det vara så att man har bromsat in ekorrhjulet för att hinna njuta och reflektera livet man lever?

Förhoppningsvis blir man klokare efterhand, barnen har blivit nästan vuxna, det finns mer tid för oss själva. Man unnar sig mer, blir lite självisk eftersom man inte behöver sätta andra i första rummet längre. Även om man alltid är i bakgrunden, beredd på att släppa allt, om det behövs.

Fast tiden räcker ändå inte till! Jag tror inte att jag har slagit av på takten, snarare ökat lite om man frågar min gode make. 🙂 Motion ÄR roligt, Stiffe. Nu när även du har skrivit på avtalet på vårt lokala gym, har hoppets låga tänts att vi kanske kan ha följe ditt i alla fall? 😀

Vi har haft ett ganska aktivt koi år, 2019. (Kopierat inlägg från Stefans inlägg på MoSt Koi Facebook sida)

Aktivitetsmässigt så hade vi en koidag med föreläsare, där vi hade föreläsare som pratade om foder, filter och koishows i Asien. Diskussionerna om foder efter föreläsningen tog verkligen fart.

En handlar runda i DK tillsammans med våra danska koivänner genomfördes som blev lyckad. Och våra danska koivänner kom även över till Sverige och gjorde likadant.

Vi var iväg i Örebro med Koi Club Sweden på dammrunda.

Föreläsning i Norge hos Norsk Havedammförening.

Föreläsning i Stockholm hos Koi Club Sweden.

En fotoshow genomfördes igen med gott resultat, kul att så många deltog. Otroligt fina fiskar vi har i Norden.

Gruppen har även växt här på facebook, och vi tackar alla som vill bli medlemmar här.

Vi har hittat på en del trots att tiden inte räcker till och jag har lite backlog gällande vår roadtrip hos handlare i Holland efter Holland Koishow. Men jag lovar, det kommer!

Ett annat inlägg från Facebook som jag frågade, var vad medlemmarna drömmer/har framför sig inför koiåret 2020? Frågan bollades tillbaka till mig eftersom Stefans dröm var en ny sanke, vilket han kan fortsätta drömma om pga. mängden koi vi redan har. 😀

Har du någon drömkoi inför 2020 då?

Det var en tuff fråga att svara på. Koi vill man ju alltid ha… Men VAD vill man egentligen ha? Något som blir stort och vackert? Något som passar in i gänget man redan har? Eller bara en koi som man fastnar för spontant? Utvecklings koi? Personlig koi? Listan kan göras hur lång som helst men eftersom jag även skrev DRÖMMAR så insåg jag att mitt svar var ganska enkelt.

Jag vill ha Jaws tillbaks….

Jag letar och letar men har insett att jag kan aldrig ersätta henne. En ochiba i hennes kaliber går inte att finna i denna värld. Inte en annan varietet kan ersätta henne heller. Koi har sina egna personligheter och egenheter och de blir ens familjemedlemmar, så att hitta något som kan ersätta henne är inte möjligt.

Min önskan för 2020 blir istället att sluta leta.
Istället minnas de fina åren med henne och skapa nya minnen med våra andra kära koi. För vi håller de närma våra hjärtan, alla på sitt sätt.

En minneskavalkad är hon dock värd såhär in på 2020 decenniet. Vem kunde inte älska denna koi?

Låt oss nu se framåt och tillsammans skapa KOI 2020! Du hänger väl på???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: