fredag, september 29, 2023
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

KoiResor

Holland kidsen är hemma!

Efter fantastik resa ner till Belgien och Holland har nu våra nya koi acklimatiserat sig i vårt vatten i två veckor. Vi har låtit de vara ostörda, 0,3 % salt och kontinuerliga vattenbyten (Delta uv:t får vi inte glömma!) Så idag tog vi upp och checkade av de och gjorde skrap. Costian kom upp på andra skrapet och det var skönt att se skitparasiterna i mikroskopet, för vi antar att det blir automatiskt parasiter efter en lång transport. Vår Beppu har också slagit i ryggfenan, så den får vi hålla koll på. Annars är kidsen vid glatt humör, Peter och Bea´s kille “The Sperm” är lite stressad av sig (typiskt killar…. ;-)) men väl uppe i baljan är han lugn som en filbunke och lät sig fotograferas. Vilken lyster den killen har! Ska bli kul att följa honom när det gula djupnar och lite mer body på stackarn. (De får lite mat men inga mängder under karantäntiden, först acklimatisering, behandling, temphöjningar, sen när man har koll på läget får de käka ordentligt.)

Så nu är det fullt i barnkammaren igen. Ingen rast ingen vila. 🙂

 

Vår resa med foto och lite info finns upplagt via Koivikings: Koivikings – Vill du hänga med och sätta Sverige på koikartan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X
%d bloggare gillar detta: