måndag, april 22, 2024
MoSt Koi

MoSt Koi

Samlingsplatsen för alla som älskar koi, små som stora, dyra som billiga, kärleken till våra juveler har inga gränser.

Koi

Pepita

Tyvärr har Pepita gått bort.

Inga synliga skador på henne men vi har märkt att hon har varit dålig på att äta, dragit sig undan mer än vanligt och inte varit sig själv riktigt. Vilket hon iofs brukar vara de kallare månaderna på året, hon verkade inte gilla vintrarna de sista åren. Hon blev 16 år, (14 år i vår ägo) och kanske det var hennes tid att lämna oss? En stor saknad i dammen vilket kommer att bli ännu mer uppenbart när vinterövertäckningen tas av till våren. Vila i frid goa Pepita, vår egen lilla Omosako-tjej! 

Detta får oss att fundera ytterligare på det här med att ha fiskarna ute på vintern. Även om vi normalt sätt inte går under 8 grader vintertid (är rädd för att vi är lägre nu när minusgraderna envist ligger kvar även här i Skåne) så blir det kanske för tufft för de äldre ändå? Vi har inte möjlighet att ta in dem, för många och för stora, så är det dags att det en nivå till?

Är det ett koihus till dammen vi behöver….?????

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X